2009. december 7., hétfő

Wizard: Thor 2009.


Wizard: Thor 2009.

Döngölő német heavy / power metal hősies szövegekkel, egyéni, és nagyon jó énekessel. Röviden és tömören talán ennyit lehetne írni a Wizardról, meg mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti az igazi fémzenét.
A Wizard 1989-ben alakult, az első albumuk 1995-ben jelent meg, azóta minden páratlan évben jelentkeztek egy-egy dalgyűjteménnyel, a Thor immáron a 8. a sorban. Én annak idején az 1999-es, Bound by Metal című, 3. lemezükkel találkoztam először, és nagyon megfogott, azóta is az általam hallott lemezeik közül az tetszik a legjobban (és ezt már mástól is olvastam). Nem ismerem minden albumot az első kettő és a hatodik kimaradt, de a többi alkotás alapján kijelenthető, hogy egységes, kialakult stílusa, jellegzetességei vannak eme germán bandának.
Leginkább a Manowar és a Grave Digger jellegű német metal keverékeként írható le a zenéjük. Döngölő, gyors tempók váltakoznak közepes sebességű dalokkal, bár a gyorsak többségben vannak. Húzós riffek, kalapáló dobok, tiszta, erőteljes hangzással elővezetve.
Minderre a koronát Sven D’Anna éneke teszi fel. Nem a tipikus europower dalnok, egyéni hangja van, elsősorban közepes tartományokban, de bizony fel tud menni halfordi magasságokba is, de azért nem sivalkodja szét a dalokat. A refrének magukkal ragadóak, nagyon jó témákat hoznak a fiúk a dalokban.
Akik ismerik a Wizardot, azok tudják, hogy ez a banda nem szokott változtatni, kísérletezni, aki hallotta egy lemezüket, az hallotta mindet. Ennek némileg ellentmondva a Thor egy picikét zúzósabb, hogy azt ne mondjam thrashesebb a korábbi alkotásaiknál, bár egy kívülálló metalfülnek nem tűnne fel.
Dalokat kiemelni nem érdemes, egységes, erős alkotás, a germán metal rajongóinak kötelező, de a többi fémszívűnek is ajánlott!
Értékelés: 9/10-ből

Sven D'Anna - Vocals
Dano Boland - Guitar
Michael Maass - Guitar
Volker Leson - Bass
Snoppi Denn (Sören van Heek) – Drums

1. Utgard (False Games) 04:49
2. Midgards Guardian 04:27
3. Asgard 04:12
4. Serpents Venom 04:43
5. Resurrection 03:47
6. The Visitor 05:52
7. What Would You Do? 03:29
8. Utgard (The Beginning) 06:35
9. Stolen Hammer 04:32
10. Lightning 03:29
11. Pounding In The Night 03:31

http://www.myspace.com/wizardband

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése