2009. július 17., péntek

Szurkoló vagy ellenség

A keddi (2009. július. 14.), Ferencváros - Hertha Berlin meccsel kapcsolatos szurkolói rendbontások mellett nem tudok szó nélkül elmenni. Nem vagyok egyik csapatnak sem szurkolója, meg különösebben kirívó, példátlan atrocitás nem történt, de volt valami, ami nagyon kiverte nálam a biztosítékot.
Huligánok mindig is voltak, máshol is vannak,csúnya balhékat máshol is szoktak csinálni, sőt, például Olaszországban még rendőrt is öltek már meg.
Ami nekem hihetetlen volt, az előzmények, a körülmények. Egy barátságos meccsről beszélünk, ahol az ellenfél egy német nagycsapat, a Hertha Berlin volt, német szurkolókkal. Nos, "derék fradisták" őket találták meg, mint ellenséget. Haláleset, rendkívüli sérülés nem történt, de azért a német sajtó rendesen tele volt az üggyel, "jó hírünket" keltve Európában.
Ami nálam kicsapta a biztosítékot, az a fradi szurkolókat képviselő szervezet alelnökének tévés megnyilvánulása volt. Beszélt mindenféléről, hogy a mostani Fradi-vezetéssel rossz a viszonyuk, nehezményezte, hogy lecserélték a biztonsági szolgálatot ellátó céget,ilyesmik. Vagyis, szinte mindenki felelős volt. Egyet kivéve, azt ugyanis nem mondta ki, hogy ilyenkor a főfelelős maga a verekedő "ember". Ugyanis senkinek sem fogtak pisztoly a fejéhez, hogy menjél, üssed a németet. Az adott "ember" maga döntött úgy, ütni fog.
Könyörgöm, felnőtt emberek tettéért ne az legyen már a felelős, aki nem akadályozta meg ebben őt!
Aki verekszik, az nem szurkoló, hanem BŰNÖZŐ!Nem fizető néző, hanem kárt okozó gazember. Kárt okoz a klubnak, és kárt okoz a hazájának is. És aki ezt nem érti meg, az kérem, költözzön egy másik bolygóra,és ne minket boldogítson a a hülyeségeivel! És nevesítem, Boros Bánk Levente volt az, aki az ATV-ben próbálta a felelősséget másokra hárítani, próbálta azokat a seggfejeket is szurkolónak tartani.
A seggfejről jut eszembe:
Bemegy egy fickó a kocsmába, és mérgesen az asztalra csap:
- Az összes ügyvéd seggfej!
Mire feláll egy hatalmas, kigyúrt állat:
- Ezt vond vissza, mert beverem a fejed!
- Bocsánat, maga ügyvéd? - hebegi az emberünk.
- Nem, én seggfej vagyok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése